Monday, August 30, 2010

Buka Puasa with Beautifulnara's Members...

Assalamualaikum....
Yesterday..tanggal 29 AUgust 2010....
Area S.ALam di Bistro Qaseh Jalan Boling Padang....
mish and Beautifulnara's members buat buka puasa ramai2..
best gilerr u allss...
sgt happening dorg semua...
bagai nk gila la Bistro Qaseh dgn gelak tawa semua sahabat handai yg hadir....
Sebelom balik tu siap ada Cabutan Bertuah lagi buat All the readers and bang nara friends....
Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar..
antara tetamu yang hadir :
BangNara & Tunang -Kak Leen ,Kak Nara & Husband ,Me & AMush ,Mira & Nurul,Pet & Mirul,Antu & GF, Kak Black & Family, Fifie,Kawan2 Bangnara....

Thanks 4 the beautiful momment yg korg berikan semalam..
hope to see u all lg next time...
and pic akn mish updatekan later k..TQ...

Tuesday, August 17, 2010

Buka Puasa SMK Vivekananda 2006

~CHOP & STEAK KG BARU~
Tempat : CHOP & STEAK KG BARU
Masa : 4.00 (berkumpul di Tasik Titiwangsa)
Tarikh : 21 August 2010

Assalamualaikum....
hallo all my fwens..
mish sekarang ni tengah arrange Buka Pose kita semua..
and the place yang anne choose is Chop&Steak Kg Baru..
so u alls setuju x?
Bayaran satu kepala RM20...
Maybe wanna do this week...
so ape kata korg?
setuju x??
Please let me have ur decision this friday!
thanks..;)

Monday, August 16, 2010

~Saturday Night ShoppiNG~

Salam....Last saturday we all shopping2 at NSK Selayang......
beli barang2 preparation untuk buat kuih raya..huhuhuuh...
tu kat bawah bahan2 untuk buat Kuih raya..kecuali cili sos...asam...aiskrim..
tu sume takde kena mengena dgn bahan2 buat kuih raya..hihihihihih...
catch up our pic ekk..
Bahan2 nk buat kuih raya...Menjadi kew????anda rasa???

Ni Kes merajuk sbb xdpt Koko Crunch..Punca???tu yg baju putih dok menyakattt......

My Brother in Law buat promosi jadik Model Ketupat...... "Belila Ketupat Adabi"



My Lovely sister & Mother

having a great day shopping bahan nk buat kuih raya..harap2 menjadikk...
nk rasa kuih raya buatan mish?
mohla dtg umahh..hihihi ;)
k la...see u alls in my next post..
-Mish-

Sunday, August 15, 2010

Buka pose with my BFF...

Salam sume...
Last friday mish and my BFF ema&emah buka pose same2 and we really have fun together...hihihihi...
happening sgt..
pusing2 IOI Mall....
and having such a nice time play bowling together...
muaxx..
next time kita out lg k....chill!
Catch up our latest pic k dan kesopanan mish pakai baju kurung..hihihihih
Mish baru sampai ke our destinasi berbuka pose...;)






Lapar ..lapar...but snap pic dlu baru makan..hihiihihih.....





Pose manja dr mish and ema..hihihi..:)


posing smbil touch up muka kasik fresh sket..hihihii ;)



my Lovely BFF always!
Next time kita out bertiga lagi ekk..hihihihi..
happy shopping dgn korg.....
-Mish-

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan yg PERTAMA!

Salam Ramadhan buat semua..

Alhamdulillah...
kita semua sedang menjalani ibadat puasa untuk hari pertama..
so mcmana rasanya bila pepagi tak dpt pekena nasi lemak dgn nescafe?roti canai dgn teh tarik??lontong dgn teh'o suam??huhuhuhuh..
pasti rasa mcm tension jek kan..
bg kaum adam lak leh tahan ke tak pekena rokok pepagi buta nie??
bkn tak leh makan jek..
kita pon kena jaga sume pancaindera kita dr melakukan benda2 tak baik..melihat benda2 tak elok dan ckp perkara yg tak bagus..hihihihi
harap sume dapat bersabar dlm menjalani puasa ni k..
xlama pon..
sebulan jek..
harap kita tabah hadapinya..
petang dh bole makan..lpas jek azan maghrib..dh leh buka pose kan..
so jgn risau k...
Smoga semua tetap ceria di bulan pose nie k..

-Mish-

Tuesday, August 10, 2010

Kenduri & Bowling pic... ;)

Salam Semua..
Mish upload pic time kenduri haritu kat puchong..best sgt2....layan k...

Me with ema's sister Lovely KAK CHIK...baru sampai masa nie..Miss giler lama tak meet..hihihi..muaxx..


Still SMILE walaupon sedikit penat after kenduri...hihihii..yg pnting gambar tangkap dlu...



BOWLING time!!!!;p

Me..Mish Natrah Roslan De Silva ;)

Mish suka sgt pic nie..hihih

With My BFF Cik Ema Albookit...hihihihihi...Thanks 4 everything fwen...

Me and Kak Ngah before main BOWLING..posing lg..hihihihi
HAPPY GILERR!!!!hope kita repeat balik k game nie..hihihiih

-Mish-




Monday, August 9, 2010

Salam Ramadhan...

Salam...
kira2 lg 2 hari kita nk sambut Bulan Ramadhan..
mish so excited tak sabar nk puasa..
sambil kita beribadat leh gak kuruskan badan..huhuhhu
i likee...
Bulan Ramadhan..
Bulan yg penuh dgn keberkatan..
Mendoakan semoga kami mendapat rahmat dan keberkatan di dalam bulan ini dan bulan2 yg seterusnya...

Disini Mish nk susun sepuluh jari Mohon Ampun dan Maaf jika sepanjang mengenali diri mish..
Mish ada melukakan..mengguriskan...menyentapkan hati dan jiwa sesiapa yg terdekat mau pon yg jauh disisi mish..
secara langsung mahupun tidak langsung..
mish mohon Ampun dan Maaf sekali lagi..
sesungguhnya yg baik itu dtg dr Allah dan kekurangan itu dtg dari diri Mish Sendiri...
Jika ada termakan mahu pun terminum mish mintak di halalkan dr segala2nya..
dan mish sendiri memaafkan dan menghalalkan segala2 yg mish berikan kepada sesiapa juga..
harap tiada dendam antara kita..InsyAllah..

Semoga kita bergembira di Bulan yg Mulia ini dan mengumpul lebih banyak kebaikan dan dijauhkan dr segala keburukkn...
InsyAllah..amin..

-Mish-

Saturday, August 7, 2010

Kenduri Di Puchong...

Salam sume..
Good Saturday tp sangat buhsan sbb kena keje half day lak...
too bad!!hihihiih
Mish now dh start my diet k..
Alhamdulillah dh dekat 4 hari anne tak usik nasi..
tak makan malam..
makan roti..minum horlicks..buah2...tu jekla..
hope i will success k..hihhi..doa2kan....
this morning pon makan KELLOGG'S NUTRI GRAIN....Morning Bar...
Dia campuran wholegrain oat..bluberry..mcm2 lagila...
kenyangla gak..hhuhhuuh
tu pon makan setengah jekk...hihihi..xlalu la...

then....

Arini after balik dr keje im going to PUCHONG..
rumah ema..dia ada buat kenduri sikit kat sna..
so dia suh mish g sna cuci periuk..
too bad kan?hahahha
kawan punya pasal so layan jek..
siap bawak baju spare lg k..hihihi
and the best part my fwen emah sangup turun dr s.Alam to Jalan Klang Lama to pick me...
so sweets weh..
dorg nak gak mish g...
true friends...
mang aku sayang korg k until i DIE!!

so kalau ada lates pic kitorg kat kenduri tu nanti..
mish post later k..hihihi

Salam Sume..
Mish....

Thursday, August 5, 2010

Mood : Bengang!

Bengang dgn seseorg...
yes..seseorang...
dia suka dia dtg..dia tak suka dia g.....
maybe aku patot kot buang dia jauh2?
aku patot kot remove dia dr contact aku kan????
dan lupus dia dr ingatan aku..
buat mcm tak pernah mengenali siapa dia...
ok x buat mcm tu?
maybe need some time to remove this people..
will do it..hhuhuhuuh..lalalalalala...

adios!
-mish-

Miss Someone..

Salam...
Dalam hdup nie..
terkadang tu bila dok menung sorg2..
kita pasti akan teringat kat someone kan?
xkirala mak ayah ke...kawan2..kekasih ke..ex couple ke..skandal kee..opsss..hahahahhaha
kekadang tu seronok bila kita hdup dalam kenangan..
meaning even kita dh tak together2..tp bila teringatkan memory sama2 dlu..
u feel happy sgt..
sekurang2nya kita pernah merasai saat suka duka bersama mereka...
tp ada sesetengah tu yg hdup dlm kenangan samapi buat jiwa kacau..huhuhu
tu bahaya noo...
tak salah utk recall balik memory lama..
tp jgn sampai memory tu melukakan kita sndri...
bak kata pepatah..
MENCINTAI TAK BERERTI MEMILIKI....
CINTA PERLUKAN PENGORBANAN...
kalau tak sangup berkorban...tu bkn kasih syg namanya..
tu paksaan k..
and my MOOD for today is : Miss Someone....

ok la...see u all lg... ; )
Mish...

Wednesday, August 4, 2010

Good Wheather!!

Assalamualaikum....
Tidur yang sangat2 nyenyak semalam...
cuaca yang sangat baik..
sampai nk bangun pon rasa malas giler kott...huhuhuh
Semalam dh jadi suatu kenangan..hari ini menjadi suatu kenyataan..esok suatu perjalanan yg kita sndri tak tau di mana hala tuju kita....
Apepon yang berlaku....
we have to face it...
tp i can feel that..today the love spell is still ada saki bakinya..hahaha
ok just pray today will be better than yesterday k..
AMin.. ;)

Tuesday, August 3, 2010

Kenduri..Kenduri..PUASA!

Adoi..
this week ada dua kenduri..
mana satu nk attend nie??
tp for sure umah sahabat kesayangan ku EMA di puchong akan aku pergi punya..
dont worry..
rumah lagi satu tu lg la penting kott...
adoii...
takpe nanti kena ar den bahagikan masa..
to All fwen yg kenal ZAIMAH..
korg jgn lupe k dtg kenduri umah dia kat Puchong sabtu nie...lepas solat zuhur..
kalau tak tau address dia..korg leh kol aku ataupon bukak jek FB dia k..
leh nampak invitation card dia...

Pose dh nk tiba...
hurmm..kena buat persiapan mental dan fizikal..
kena menahan lapar dan dahaga...
adoii..
masa ni lah leh keep fit kot..huhuhu

Wokeh sume..meet next time in my next post k...
Selamat Selasa sume..

Perasaan itu ada....

The feeling is exist dear...but now..i have to let it go...
hahahahha..
gila la aku nie...
ape yg aku dh buat ekk?
is this true?or just imaginasi semata2?
but now..
Tinggal Kenangan..huhuhu..no more friend..huhuhuh
see 10 years later??
takpela...100 years later pon no worries what..
who am i ??
important in his life?
sure not laa..
crazy u mish..
kena love spell ke?hahahhahaha
anyways...
focus to who are really appreciate u now k..
he's there..yes he's the one...
waiting for u..
yup....
here i come....; )

Filem Asal : Gila2 org Gila..hahahhaha

Love Spell..(Mantera CINTA)

Bila tengah syok2 layan lagu stacy JAHAT..
ada bait2 lagu dia yg berbunyi AKU BAGAIKAN SUDAH TERKENA MANTERA CINTA...
mang betolkan..
org kalu bercinta..
mcm di jampi2 pulak..tak sedar diri..hahhaha
cinta tu nampak buta jek sbb kita hanya nampak dia...
tp kalau sekadar mantera cinta takpela..
jangan Mantera yg jampi2 tu..hhaaha
yg tu bahaya sangat kott...
silap2 leh wat gila ...
mintak kita semua di jauhkan..
sbb banyak sgt kes la nie pasal jampi2 serapah nie..
harap zaman moden mcm ni jgnla ada mcm tu k..
kalau org suka pasti cinta tu dtg...
kalau cinta dh tak terbalas..
jgn plak nk dendam2 sampai di jampi2 org tu..
dosa kita pada org tu..
tak kira lg dosa kat akhirat nantii..
Nauzubillah....
mintak dielakkan k..
moga semua guna kewarasan k dalam membuat keputusan..

Sekadar kongsi pendapat..
apa kata anda lak?
share2 la k..

Bunga-Bunga C.I.N.T.A

Salam...
Alhamdulillah..
kerana kewarasan dan akal yg masih leh diguna pakai..
everything getting better...
Syukur Alhamdulillah....
What a great day today...
semua pon berjalan dengan lancar...
sambil2 dok online dengar lagu Jahat from Stacy..
memang best lagu ni..
u all leh la try dengar k..huhuhuhuh

Today still agak free lagi..
my boss touchdown today from London..huhuhuhu
sok pasti busy..busy..and busy...
ape pon thanks for keep in touch k..
ada citer menarik will let u alls know k..
tata...

Mish..