Thursday, October 28, 2010

Gambar PELIK??carila ape yg pelik ;)

Gambar pelik arinie....
Pelik tp nampak benar..lucu tp nampak bodo...so layan jek ekk...hihihihi...
ape yang penting jangan TERGELAK sambil TERKENTUT okk???hihihiihhih...


mat salleh yang kegersangan..hihihihi

Pak Guard -telepon pon pkai pak guard..siap uniform lagi..hihkhikhik..

opsss...mana satu nie???dua2 pesyen berdiri tp tutup pala??

Seterika diri sendiri..hebat...awesome!

aksi melampau..ni yang di maksudkan aksi tonggek sambit terkentot..ni la hasilnya..... ;)
sampai tekoyak nokk...
layan jekla k..hihihi...

Wednesday, October 27, 2010

Lawak : Jimat!!tak perlu pakai Lampin (18sx)

Lawak arinie....Buat semua ibu2...Jika baby anda seorang lelaki..mish punya tips supaya dapat menjimatkan wang membeli lampin baby..tak perlu pampers2 nie..cume kerahan tenaga sikitla..tu pon tak banyak..kasik pusing mata tgok pic tu k.. ;)



Cian baby nie..jahat tol mak dia memainkan dia..hihihihi

**credit photo from funzu.com

Pengajaran : Surat buat Ibu ~~Sedih~~

Sedang mish belek-belek internet ni..ternampakla satu surat yang sangat menyentuh hati dan kalbu mish tatkala membacanya...so mish copy and pastekan dalam blog mish buat tatapan teman2..jadikan ia sebagai pengajaran baut kita untuk lebih menghargai seseorang yang bernama IBU/MAK/MUMMY/UMI/MAMA....Hargai pengorbanan mereka kerana jasa mereka tiada tolak bandingnya...hayatinya....

Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal...

Mak.....
Terlalu bosan rasaa duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....
Mak tau tak.......itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak.....
nak tinggal kan dunia fana ni......
mak macam dah sedia....Seminggu sebelum tu......
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih......
kakak pun rasa hairan.....mak tak penah buat gitu.....
pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak......
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam .......
kengkadang siaran indonesia ..mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...
Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..
paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari.....ada kat dalam dalam beg.....ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..mak cakap tak berapa cukup lagi......
ada kat dalam gulung tikar.....masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm...bahagiaa nya saat ituu..Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital....
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..
Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakitkami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..
Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak...
Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospitaldan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..cukup ker duitt..kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran... ....
Dan kiter masih ingat lagi...bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut...kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....
Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ..ampon kan kiter.....
Mak.....
Jam 4.30 pagi 19/08 /2006Bila tiba aja kat hospital.....
nurse tengah balut mak dengan kain putih.......
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn
Mak tau tak....Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....
Mak......
Kiter masih ingat lagi....
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan ....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak.....?
Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...
jangan nangis ya.."Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni...tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....
Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...kiter rindu kat mak....!
Takpa la....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak...Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak.....
Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...makk...
anak mak yang seorang tu demam....
Mak tauu...cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan..
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....masa tu malam jumaat selepas maghrib....
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat dibendung...Mak tauu...kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...Kiter rasa nak telefon mak.....
nak cakap dengan mak.....anak mak yang ni dah tak betul kan ..?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong....
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak..
"Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma....hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....Mak....cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih....
pastu kawan kiter bgtau...simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...Takper yer mak...
Kiter kasi orang lain baca...Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu..
akhir kata untuk mak,I LOVE YOU SO MUCH dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..sampai masuk univesiti....sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang...
sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..
Sekian terima kasih,


Touching sangat dengan surat nie...sedih..YA ALLAH ya tuhanku...janganla kau tarik nyawa ibuku...kerana aku sangat menyayanginya...Berikanlah kebahagiaan dunia dan akhirat buat beliau..ibu satu tiada gantinya...pengorbananmu tak terbalas ku bawak ke akhir hayat...
Sayang mak saya ~Puan Suraya Mahmood~....

Mak akak sayang mak ;) luv u...

Merancang Majlis Perkahwinan anda??dah buat LISTING??Jom follow..

Anda sedang merancang untuk bertunang??atau dah tunang rancang nak kawin pulak??Pastinya berdebar saat menantikan tarikh keramat yg bakal tiba tu so mish terasa mcm nak share tips2 atau langkah2 yang bole kita sndri pk ape nk buat dan ape yg patot kita survey dulu sebelom memikirkan benda yang remeh temeh..

Selalunya No1. yang kita akan fikir adalah PELAMIN...Mcmana design yang kita nak?gempak ke?sederhana ke?atau ala kadar jek..????Anda punya pelamin angan sendiri??masa ni la nk survey dan jadikan ia satu realiti....kawin kan sekali jek..biar berpatutan,cantik dan puas hati tp INGAT jangan sampai duit dibazirkan pada benda yang tak perlu....


PELAMIN...Dah cari sape Mak Andamnya????dah bajet ke nk pelamin dalam lingkungan harga mcmana???



GRAND dan gempak yang mcm nie???


atau Nice + Simple mcm nie????

atau simple mcm nie???

Dah ada PELAMIN pasti kena ada Mak ANdam kan??dh try ke tgok album2 yang Mak Andam tu make up?cantik kew??nampak natural tak muka anda bila dia makeover nanti??ada mcm tepung gomak x??hhihihihi..nak mencari Mak Andam seelok2nya untuk kaum hawa carila wanita..yang betol2 bole menaikkan seri pengantin anda..jgn tangkap muat jek..nanti jadi bahan umpatan orang pulak kat Majlis tu.....



Pastikan makeup yang digunakan ORIGINAL ataupon yang sesuai dgn kulit..kang hancuss muka plak...tak sempat sanding.. ;)

Katering atau Gotong Royong Masak??zaman la ni banyak yang amek Catering jek..katanya mudah..Mak dengan Bapak pengantin pon tak payahla sebuk2 dengan kain batik dan kain pelikat kat belakang tu..sume katering yang sediakan kan senang...mudah..Mak dengan bapak pengantin bolehla bergaya sikit dgn baju baru sambut tetamu tak gituuu??hihhihih....yang penting estimatekan jemputan..bape bajet jemputan ada?kena taw tu....kalau tak kang tak ckup makanan,jemput plak ramai wat malu jek org tak dapat makan kang...Jangan lupe jugak bgtau nk menu ape..Ayam masak merah ke,daging masak kicap ke..belacan ke..gulai ke....yang best2la..dan pastikan katering yang anda pilih tu sedap ke masak ?layanan ok ke?table arrangment dorg kemas ke?tanyala rakan-rakan yang penah kawin dorg amek katering mcmana..dapatkan feedback dr dorang..mana taw dapat yang sedap+murah..tak gitu????

Lazattt..... ;)

Anda nk buat dekat rumah (pasang Khemah) atau nak buat dalam dewan???haaa yang tu kena taw..tetapkan tempat anda..kalau rasa nk buat meriah ada malam berinai bagai buatla kat umah..pasang khemah pat lima nam..kalau nk buat grand dan nampak exclusive buatla dalam dewan....best jugak..tp kalau nak nampak lagi gempak buat jek kat hotel..haaa....tu kalau bajet besarla kan..hihihih




Khemah mcm nie ke????



atau buat dalam dewan????


Kad Jemputan jangan lupe..nak g menjemput kenala ada kad jemputan kan??kang takkn nk jempot pakai air liur jew??salah plak peta ke lain pulak tetamu nanti..bijak2 la memilih kad eh..jangan grand2 sgt..kang orang buang jugak...pilih yang simple tp cantik...tak perlu nk heavy2 design sangat..bajet tu sume bole guna utk yang lain..so estimate gak bape banyak kad nk dikeluarkan..tak perlu semua org nk bg kad..maybe sesetengah tu anda leh emailkan jek...senang mudah pantas..tak bazir duit..

Simple tp cantik kan???? ;)

haaaaa...pastu pk pulak souvanier untuk tetamu..anda nak bagi ape???bunga telur??gula2?buah2?cawan?pinggan?baldi???haaaa kena pk tu..bape ramai plak jemputan ada???haaaa nak bagi kena bg semua..kang ada yg tak dapat kocik lak hati depa kan....pastu hantaran..bungga mangga...bungga penangah...bunga telur dan mcm2 lagi la..Mish harap serba sedikit info yang dikongsi dapatla membantu rakan2 membuat listing untuk sebarang Majlis la..tak kirala kawin ke tunang ke bezday ke..elemen2 penting ni jgn lupe k..kalau ada nk kongsi pendapat sudi2la eh...
Bijak membeli menang memakai... ;)
~Mish~

Tuesday, October 26, 2010

Hadiah Graduation yg best??Any Idea??!

GRADUATION???



Graduation?selalu bila ckp pasal graduation/konvo...benda pertama dalam kepala otak kita mestila :-


TEDDY BEARS


or




HAND BOUQUET





takde benda lain yang best kew ????kawan anne nk konvo nie 6/11 dengan 28/11 tp tak tau nak kasik depa ape benda.....pening kott nk mencari...kang bg buku mesti dorg bosan dh tak nak baca...bagi bantal busuk plak mcm tak kena....hurrmmmmmm....thinking ~~~~~~~





Kreatif kan Teddy nie??hihihiih





Nice flowers with teddy bears.....expensiveee......





dan...setelah dok fikir...fikir.....punya fikirr....


mang yang nie jek benda yg sesuai...untuk bg tenaga kat dorg supaya lebih study hard!!!



jeng...jeng...jeng......................................


SUPRISE!!!!! GULA GULA KOPIKO..yummmyy....

sedap hingga menjilat jari.....





Pasti dorg berbangga memiliki kawan seKREATIF mish..ikhlas dr hatiku inie kawan...hihihihi ;)

Someone Near Me..Near in My Hearts..Happy Friendship day ;)










Dear everyone who near me..Terima kasih banyak-banyak kerana selalu ada disisi saya sebagai teman/sahabat/kakak/kawan yang terbaik pernah saya miliki..to be a part of u alls punya hdup is much2 better and really appreaciate...Hopefully it will be a wonderful momment in my life until the end to have someone like you alls...Thanks a lots and Happy Friendship Days ;)

Layan Cinta Kirana????Angkat kaki!! ;)

Korang sume layan tak citer CINTA KIRANA nie kat Astro pukul 6.30??mish and family mang agak melayan la citer ni...Pelakon Randy Pangalilla dan Nia Ramadhani bole tahan la nampak cocok bangat..tp ape yang mish tak bape nak kenan sbb Nia atau Kirana nie macam ngak ada (takde) tokoh la nk berlakon jadi baik2..peliks sgt..nampak yang dia plastic..cara dia nk romantik..senyum..ckp..memek muka dia sume nampak buat2..tak nampak real..tp kalau dia berlakon dalam drama jadik jahat contohnya Bawang Putih Bawang Merah,Allisa memang nampak jahat bebenor..kekadang geram teman menengoknya...sesuai la dia dgn watak tu...

Drama CINTA KIRANA pon smakin lama semakin melalut..jalan citer yang putar alam jugakla..ntah bila nk habis pon tak tau..mula-mula layan gak tp lama-lama rasa tak tengok pon tak kesah sangatla...apepon not bad cerita nie..lagi-lagi tengok galang yang sweets sgtttttttt...pewiitttt..i luv u la Galang...hihihihi...Galang taww...tp amush tetap di hati ;)


Namapk sweets kan dia???muka dak baik2..hihihih

Raka @Revand pon menjadila watak dia..dia pon tak kurang hebatnya...Ganteng!

Jatuh cinta tgok Galang @ Randy posing mcm nie...hahahahahha....

Ok la semua saje jek nk story sket kat u alls pasal dorg nie..

Teruskan menontonkan setiap hari isnin-jumaat/ Astro Ria / 6.30ptg ;)

Ayu Raudhah dah tunang dengan Zakuan Adha???Ada sape2 kesah?


Morning....
panas...panas kew??dh suam ponnnn...
saje jek arinie mish nak citer sket pasal pasangan dua nie yang dlu seboookk katanya nk tunang...yg pompuan mcm dh tak sobar2 nk jadik bini oreng..hihihihi..dengar2 kata dh bertunang 17 oktober lalu dekat kedah..
tp yg peliknya mana gambo2 tunangnya??takknla artis mcm Ayu tak terhengen buat besar-besaran kan??mestila vouge2 gituu......tp dengar kabar gak daripada Majlis Merisik terus jadik Majlis Pertunangan..hurrmmm...pelikss...
Apepon doakan la yang terbaik untuk mereka...Nasihat mish jangala dok canang sana sni hangpa nk tunang tapi tiba time satu gambaq tunang pon tak nampak...tup..tup..dh tunang..adoii....lagi satu jgn dok gado2 dgn ipar hang si Rita Rudaini tu..berbaikla...hangpa kan dh nk jadik saudara..hihi..apepon kalau2 ada gambar tunang dia mish upload ek...
saje2 jek nk masuk mood "jaga tepi kain org"..
adiosss..

Monday, October 25, 2010

Jadi orang PERTAMA menggunakan BlackBerry® Torch™ 9800 baru dari CELCOM!!


Peh mang terpegun dan terkesima serta meleleh peluh mish tengok new BlackBerry® Torch™ 9800 nie daripada celcom...Mang gempak meletop terangkat habislah kalau dapat menggunakan Blacberry ni dikala sedang mish berjalan-jalan dan keluar bersama teman-teman..pasti dorg menangis merayu-rayu mintak mish pinjam kan pada dorang..tp kalau dorang nak jugak walaupon mish tak nk bagi pinjam(berangan) mish terangkan pada dorang sume macamana nk menang BlackBerry® Torch™ 9800 dari celcom.cube korang tengok gambar kat bawah tu..betapa seksi..menawan...mengiurkan..melelehkan air liur serta air mata......





Mang gempak habiskan????ada sesape yang nangis tak tengok BlackBerry® Torch™ 9800 nie??kesat air mata tu jangan nangis..korang bole dapatkan Blackberry nie dengan PERCUMA daripada Celcom...sebelom tu biar mish terangkan dulu serba sedikit tentang BlackBerry® Torch™ 9800 terbaru dari CELCOM nie...BlackBerry® Torch™ 9800 adalah SMARTPHONE yang ada touch screen dan QWERTY keyboard sekaligus. Buat teman yang suka touch jek screen tu anda tak perlu la menggunakan keyboard yang disediakan tp kalau takot kuku anda akan mencalarkan screen BlackBerry® Torch™ 9800 tu anda bole lah menggunakan QWERTY Keyboard tanpa rasa risau atau khuatir screen ada tercalar atau kotor..mengikut citarasa dan keselesaan masing-masing.



Boleh ke MelaYari InTernet,Berhubung dgn Teman di FaceBooK,Twitter,Yahoo 24jam???



Pasti BOLEH dengan menggunakan BlackBerry® Torch™ 9800 anda semua tak perlu bimbang untuk terus berhubung dengan rakan-rakan di Facebook,tweet awek/balak atau mak dan ayah anda di Twitter,memenangi hadiah dari Aper.my, atau check email sepanjang hari jika anda melanggan Plan Exec 50 daripada celcom..Pasal coverage pulak anda semua jangan risau sebab coverage Celcom adalah yang terbaik,terluas dan terpantas di Malaysia.Celcom jugak mempunyai banyak wilayah celcom jadik soal coverage anda semua jangan khuatir dijamin 100%.Yang paling gempak meletop ada diskaun sehingga 30% sebulan jika anda melanggan Plan Exec 50 nie..Gempak kan???



KaMEra Best ke??GambaR CAntiK tak???



Mestila CANTIK....Buat teman-teman mish yang suka posing sana sini jangan risau sebab BlackBerry® Torch™ 9800 didatangkan dengan 5 megapixel punya kamera.Super duper HD la gambar korang nanti..Auto Flash,Auto focus dengan 2x zoom..dan dalam BlackBerry® Torch™ 9800 ada 11 photo modes dimana korang boleh tangkap gambar tak kira dalam mood ape sekalipon dan gambar tetap super duper cun dan sharp habis. BlackBerry® Torch™ 9800 juga ada fungsi untuk rakam video.jadik korang pon boleh rakamkan detik-detik indah,manis,pahit korang menggunakan BlackBerry® Torch™ 9800 ni...


Kat bawah tu Mish lampirkan serba sedikit ciri-ciri dan spesifikasi mengenai BlackBerry® Torch™ 9800 ....





MEmOry BEsar ke??BoleH SiMpan BanyAk GamBAr,VidEo??


Tak perlu risau sebab BlackBerry® Torch™ 9800 ada 8 GB memory dan anda semua boleh menambah memory anda sehingga 32GB dengan MicroSD Card.tak perlu risau kalau anda suka download lagu ke,simpan gambar dan video kenangan anda dalam BlackBerry® Torch™ 9800 semuanya pasti BOLEH..menarik x??terasa teruja untuk dapatkan BlackBerry® Torch™ 9800 nie??tak sabar nak taw cara-cara untuk mendapatkanya???meh sini mish terangkan langka untuk anda semua dapatkan 2 BlackBerry® Torch™ 9800 dari Celcom.Follow kat bawah tu...


CARA-CARAnya ;)

1. Pastikan korang adalah BLOGGER yang mendaftar di bawah http://www.nuffnang.com.my/

2.Dapatkan segala maklumat lanjut tentang BlackBerry® Torch™ 9800 di Nuffnang http://www.nuffnang.com.my/blog/2010/10/19/nuffnangers-get-to-win-blackberry-torch-9800-smartphones-from-celcom/

3.Tuliskan satu entri berkenaan dengan BlackBerry® Torch™ 9800 di Blog anda.
4.Pastikan anda menulis sebelom tarikh 28 October 2010

5.Tunggu sehingga pihak celcom umumkan anda menang atau tak..


Mudah sangat kan??dengan hanya mengerakkan jari jemari anda dan kreatif sedikit anda pasti boleh menggunakan BlackBerry® Torch™ 9800 tak lama lagi..tp kalau tak sabar jugak nak merasai keseksian BlackBerry® Torch™ 9800 ni anda bole Pre-Register di http://www.celcom.com.my/ dan untuk 100 pelanggan yang terawal yang register dan melanggan Celcom Exec postpaid plan ni dapat menikmati promosi exclusive dari Celcome iaitu PERCUMA :-

*Jabra Bluetooth Headset worth RM125

*8GB Micro SD Card Worthd RM68

*Energizer Portable worth RM58

~~INFO~~
Mish terangkan serba sedikit tentang Celcom Exec Postpaid Plan -Celcom Exec 50.Hanya serendah RM50 sebulan anda dapat menikmati pelbagai tawaran yang rendah dan sangat berbaloi serta diskaun sehingga 30% sebulan..lagi banyak anda guna lagi banyak anda dapat berjimat dan mish pasti Celcom Exec 50 plan ni mang sangat sesuai untuk anda semua.Lebih banyak sebab mengapa anda perlu pilih plan ini. ..
-15 sen seminit ke semua rangkaian dan nombor
-Automatik diskaun setiap bulan
-lebih banyak berckp lebih banyak anda berjimat dengan celcom exec 50 plan ini
-Plan serendah RM50 sebulan
-PERCUMA Celcom Broadband Basic Plan untuk sebulan dengan kelajuan up to 384kbps
-Jadi sebahagian daripada yang terbaik,terpantas dan terbesar hanya di Wilayah Celcom ;)


BERBALOI-BALOI kan???Memang Berbaloiiii....ape lagi tunggu???Jom la join Contest ni..mana taw rezeki anda dapat bawak balik sebijik BlackBerry® Torch™ 9800 PERCUMA..Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia sape yang tahu..so jangan berlengah lagi..biar semua mata tertumpu pada anda bila nampak anda gunakan BlackBerry® Torch™ 9800 baru dari celcom ni..jangan tunggu lagi..Berbaloi-baloiii.......




Friday, October 22, 2010

Bz..Bz..Bz..Kemas Stor Office..Bersih kew?? ;)

Salam semua...last friday anne with all my office fwen gotong royong kemas kitorg punya stor..Almaklumla dorg nk buat renovation..jadik kenala kosongkan stor...kitorg mang pekerja yg berdedikasi so smua keje pon siap dalam masa satu hari (dedikasi kewwww????)..layan pic2 kitorg yang mang "SIBUK" giler buat keje+kemas+buang sampah+angkat sampah+posing kat kamera(wajib!!)hihihihihihih
 

buat kerja wehh..walaupon berat diriku mampu tersenyum.. ;)

mempoyokan diri dekat kotak2..bz jgn kacau..hihih


Lihatla sampah sarap dalam stor kami...hahahahhaa

Amma(Ketua samseng) yang bz kena angkat file..hahahahha

kami Mandur..tu yang banyak masa posing tu..hihihih

Ms.Renee & Umi azura yg kaki posing keje tak buat..hahhaha...

Posing lagi depan pintu stor..hihhihih


My LHHB best fwen yg sgt gila+masuk air..(Gengster sume nie)



Kami lg ;)

Agak penat jugakla kitorg sume kemas stor nie..finally siap jugak sumenya..Alhamdulillah..
ok jupe lagi utk post akan dtg..

Salam
-Mish-

Friday, October 8, 2010

Bahagia Vs Derita??

Sedih..gembira..berduka....
saat ini..perasaan sangat bercampur baur..antara dendam dan cinta..
antara sayang dan benci..
adat bercinta terluka di mana2..
adat bersama kadang kala memendam rasa..
namun begitu Allah tahu segala2nya yang terjadi...
sabar kunci kebahagian..
Bahagia itu akan tiba bila waktunya..
dugaan yang mendatang harus terus bertahan..
jangan mudah mengalah walau badai melanda..
kerana semuanya hanya sementara..
Doa..Doa..dan doa dipohon..
agar segalanya berjalan seperti biasa..
perhubungan terus dipereratkan agar segala kisah duka semalam boleh terus dipadam tanpa keluh resah...
tanpa dendam dan benci..tanpa rasa amarah...
doakan agar semuanya berada dalam keadaan yang cukup indah untuk terus dimiliki dan dicintai..
Mudah membuatkan org tertawa disisi kita tapi jgn biarkan org melihat kita menangis hanya gara2 cinta...
Adat berkasih bila bertikam lidah..adat bercinta bila bermasam muka...
hargai cinta yg menghargai kita..
ianya dtg sekali dan mungkin pergi tak kembali lagi..

Nukilan
Natrah Roslan De Silva@ mish ;)

For The Rest of My Life- Maher Zain ;)

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there’s a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side
honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I
I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when
I think of you And
I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And there’s a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I
I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
In front of me I strongly feel love And
I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my lifeI`ll be with you

Saturday, October 2, 2010

Open House Aidilfitri

Salam 1 malaysia...
Last week saturday my house doing Open House..
pack,padat,sesak...hahahahaha
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar sekali...
this year semakin ramai kerana kami adik beradik semakin ramai sahabat..kawan pejabat..kawan sekolah..jiran...kawan uitm..ramaila..
patotnya smpai pkol 8 malam tp sehingga 11 malam pon masih ada tetamu..hahahha...
walaupon letih dan penat..tp happening...standartla kan buat umah terbuka mestila penat..;)
layan all pic2 yg ada..
tak sempat tangkap banyak..bzz..bz..bz..... ;)



Cute & notty adiek Eiman Mustaqim;)



My Office fwen and my dad ;)


My fwens Azrin & Emin ;)
Puan Fazillah & Cik Zaimah my lovely fwens ;)

Office fwens ;)

My Sister fwens ;)


Sylvia & Kiran..My colleugue

Kawan2 adik saya ;)..yg duk bawak tu Mr.Airil ...

My Sister's and fwen Bonda wani & Puan Linda

My Brother fwens ;)
Kawan office abg saya ;)

His fwens again ;)



Ok then...jupe lg ;)