Tuesday, November 30, 2010

Cinta vs Cinta = Keliru ~~~



Terhasilnya nukilan ini kerana sahabat saya..

Saya punya seorang sahabat yang sedang keliru tentang cintanya...

Dia buntu tentang keputusan yang bakal dibuatnya kerana khuatir keputusan itu akan melukakan hati seseorang..siapakah seseorang itu?Cinta tiga segi..sukar untuk ditamatkan jika jiwa tak benar2 yakin..

Risau serta ragu-ragu dengan keputusanya kerana takot kehilangan permata yang berharga lantaran itu hingga kini tak ketemu jalan kesudahan...

sukar untuk saya sebagai sahabat menggesanya membuat keputusan jika hati dia benar2 tidak rela...hanya mampu mengubah takdir itu mengikut kata hatinya..

Sebagai seorang sahabat saya percaya beliau mampu membuat keputusan sebijak2nya kerana cinta yang datang dari hati adalah cinta yang hakiki..

Doakan kamu selalu SHABAT..muahh ;)

Monday, November 8, 2010

Lovely BFF Graduation Day ;)


Salam semua..GRDUATION DAY!!!! Sape punya graduation day nie?me or my fwen??hahahahhaa,...banyak giler flowers..bears yang kita dpt...tp bkn kiter punya tp kawan kita punya cik Ema nama diberi....haaa...gambar yg kat bawah tu dier la...hihihihih

Congrats dear fwen..nampak sweet sgt berjubah..hahahhaa...cute tak teddy tu?mish yg bg..hihihi

sempat berposing dalam kereta ...OTW to PICC Putrajaya ;)



as usual Best Friend Forever Emah Ema Mish ;)

Sahabat2 lain yang konvo on that day..congrats utk korg ;)

Me ;) posing seperti biasa..hihihi...tema hijau k tgok kasut dgn earing pon ijau..kelass gituu...




Penat giler & agak panas kat sna sbb ktorg bz jadik Tukang pakai jubah utk dorg..tak practise kat umah kew??hihihihih


My pic harus + wajib ada di mana2 ;)



Posing lagi bersama Cik Ema yg dok bz dgn Hp dia jek...

My BFF Azimah & Zaimah

KAMI lg ;)

Me & Kak Ngah Ema ;)


Datuk Z with Datin F..hahahahaha....Sowang jewk k angah ;p


Kak Chik Family ;) (Zaimah's sister)

peh mang penat giler kan tunggu orang konvo nie..kitorg reach PICC pon around 12.45 and Majlis habis pkol 6 petang..peh lama menunggu punggung pon kematu di buatnya..but i proud to be part of them..peh mang bangga siot..kalau la mish yang konvo mak den pon kombang lobang idong tgok den..hahaha..InsyAllah the time sure will be coming...wait n see...balik dari PICC kami terus ke puchong umah angah ema (Datuk Z misai lentik) dia masak Kueh tiaw and kak chik plak celebrate birthday anak sulung nya bawak cake n sate...tengah lapar mang bedal jek laa..layan...smpai kembong2 perot ku ini..hahahahahha....ape pon best and will keep this memory until end...this coming 28/11/2010 si Emah punya konvo pulak kat UITM S.ALam..adoiii..again..so this time buat preparation la kan..hahahahah...ok adios...catch up later k ;)
P/s : Masing2 hangin sbb Kedai Bunga kat sana awal2 beli sejambak RM30-35 tp bila dekat2 balik around 5.30-6.00pm dorg mula lelong dua jambak RM10...gila jauh beza kan?hahahahha...meleleh air mata yg beli awal2 tu..so next time dh taw beli bunga di saat akhir k..dorg tak leh simpan lama bunga tu so nego disaat2 akhir...hahahah...nasib mish beli time 2 jambak RM10..jimat duit ku..huhuhuhuh....

Tuesday, November 2, 2010

Perlukan Khidmat Seorang Jurugambar???


‘Let Us Be The One To Capture Your Fond Memories’


Salam 1 Malaysia sume...

post entry mish untuk kali nie nk promote sikitla kat kengkawan sume terutama sekali kepada bakal2 Pengantin kita..rakan2 yang nk buat Majlis2 keramaian ke..bezday ke..tunang ke...Makan malam ke ape pon la yang memerlukan Khidmat seorang JURUGAMBAR....mish nak introduce seseorang kepada u alls sume...Kawan lama mish yang dulunya datang kerja pakai kemeja..pakai tie..tp sekarang memilih untuk mendalami bidang photography and now proud to be his friends because sekarang beliau berjaya mencapai impianya sebagai seorang jurukamera yang terlatih dan profesional...Good job bro...


Seorang yang berpengalaman,Kreatif,Innovatif serta SEKSIS dalam bidang photographer...bak kata slogan beliau ‘Let Us Be The One To Capture Your Fond Memories’...Gempak kan??segempak tuan punya badan..comel wehh...tak tipu...

memperkenalkan.......

Enche Daniel B. Dato Abd Malik...
Pastinya semua orang nak setiap saat dan detik memori indah anda dikongsi dan disemadikan sebaik mungkin kan??tryla gunakan khidmat beliau untuk mengabadikan kenangan2 anda tanpa rasa menyesal atau rugi..InsyAllah anda bole cuba deal harga dengan beliau..buat mereka yang nak gambar mereka dipotretkan dengan gaya Mewah,bajet besar sikitla.....
atau bajet anda ciput tp perlukan khidmat jurugambar??Maybe Enche Daniel bole cube berikan anda pakej yang sesuai dengan bajet anda tu....bukan kata untuk Wedding jek Majlis2 lain pon dia buat..maybe korang nak buat photoshoot ke..Family potrait ke atau apa2 yang berkaitan dan sama waktu dengannyala pasti dia dapat membantu dan dapat bagi BEST PRICE la kat korang..Enche Daniel pon ada buat Wedding Photography package jugak untuk masa sekarang nie....mang gempak meletop terangkat habisla..murah..murah....pasti murah...




Berminat???meh la contact Enche Daniel through FB dia kat bawah tu..atau terus jek emailkan details korang tu ke danielmalek.idoclickers@gmail.com jangan malu dan segan k..abadikan kenangan korang sume bersama Enche Daniel dan harap beliau dapat merealisasikan impian anda semua...dan mish pasti anda takkan rasa rugi bahkan Berbaloi-balooii....SEmoga Berjaya...layannnn k ;)