Sunday, April 3, 2011

::Adik IM semakin stabil::

Alhamdulillah lega rasa dihati bila dapat taw yang keadaan Adik Im semakin menunjukkan reaksi positif..tadi mish sempat berFB chat dgn abang kepada adik Im merangkap adik kepada kak weiya......

Doakan semoga Adik Im cepat2 sembuh yee..

Friday, April 1, 2011

Perkembangan Terbaru Adik Im ::Alhamdulillah::

Holaa semua...Im just coming back from Institut Jantung Negara (IJN) melawat Adik Abdul Rahim (Adik IM) yang baru selesai menghadapi pembedahanya yang ke tiga petang tadi... Lega sikit hati nie bila dapat msg dr kak Weiya..Katanya : So before nak balik tu terus decide untuk pergi sana...Incik Love pon bersetuju untk bawak mish ke sana..Thnks My Incik Love...mish pon msg kak weiya tanya dia ada kat sna x..lepas dia balas msg mish bgtau yang dia ada kat sna..mish terus gerak dr opis...tp mish sempat post status di FB memberitahu mish nk ke IJN..Lepas jek mish post status "Off to institut Jantung Negara", Mish receive a call from Mr. Nick@Petra yang cakap dia terbaca my status and nak follow sekali g sana..ALhamdulillah mish cakap no problem paper nanti kita meet kat sana... Dengan menaiki Motosikal Ego S Incik Love kami pecut 120km..Jalan jangan cakapla jem giler!..Mana taknya pukul 6 kan time org balik keje..kami cilok kiri,cilok kanan...tak sampai setengah jam kami pon tiba di IJN....Alhamdulillah selamat sampai....Kak weiya jemput mish di Lobby IJN sbb mish tak bape reti nak ke Wad ICU..Maklumla first time ke sana...Sampai jek kat Tingkat 1,Wad ICU...Mish berjumpa dgn kedua ibu dan ayah kak weiya,adik2 dia,sepupu,saudara mara yang jauh mahupun yang dekat..Dorang semua mesra dan peramah orgnya..Walaupon masing2 susah hati,tapi senyuman tak lekang daripada bibir mereka..Terima kasih sbb sambut kedatangan kami dengan senyuman kalian....Dalam Wad tu sekali masuk hanya 2 orang jek yang lepas....Yela Wad ICU kan takkn nak bg sekampung plak yang ziarah..Pesakit daripada elok pon leh parah..Hati mish memang berdebar sangat..mcm2 perasaan bersarang dalam jiwa..Mish masuk dulu dengan Kak Weiya..Incik Love tunggu di luar dulu...kat bawah tu ada beberapa keping gambar yang mish sempat snap sebelom masuk ke wad ICU... Wad ICU Tingkat 1,Institut jantung Negara..Hati rasa berdebar giler nak masuk..pilu sangat2..
Wad Rawatan Rapi Kardiothorasik IJN dimana adik IM ditempatkan...

Saudara mara daripada kelantan dan Johor..Setia menunggu untuk melihat keadaan Adik Im..

Walaupon pahit harus ditelan..Kak Weiya yang banyak berkorban untuk melihat Adik Im tersenyum dan riang seperti remaja yang lain..Disebelahnya Mr.Nick@Petra rakan BN kita...
Yang bertudung Maroon dan bersongkok putih itulah ibubapa kepada Adik Im dan kak Weiya..Kelihatan jelas kerisauan dan kebimbangan di raut wajah mereka mengenangkan nasib Adik IM..yang lain tu adik perempuan dan adik lelaki kak weiya yang setia menemani Adik Im sepanjang seminggu dia mendapatkan rawatan di IJN..




Masuk jek ke dalam wad tu..Tuhan jek yang tahu betapa luluhnya hati mish bila tengok keadaan Adik Im yang penuh dengan wayar serta tiub kat seluruh badan dia..sedih sangat..Nak menitis airmata ni bila tengok dia kelihatan tak bermaya sama skali..kita orang luar pon tengok rasa nak nangis inikan pulak ahli keluarga dia..Bilamana kak weiya panggil dia "IM,kakak datang nie" dia hanya mampu gerakkan sedikit kelopak mata dia...sedih giler bila tengok keadaan dia mcm tu..Darah yang keluar dr badan adik Im masuk ke saluran yang disediakan memang cair sangat2...mcm air sirap pon ada...Mish tak berpeluang utk tangkap pic adik Im sebab dilarang sama skali nanti akan menganggu mesin2 yang ada dalam Hospital tu...Sayu hati ni..nampak sangat dalam raut wajah Adik Im bagai tak tertanggung kesakitan yang dialami..nak dijerit tak berdaya..hanya mampu mengalirkan airmata walaupon dalam keadaan tidak sedar...


Mish percaya..setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya...Allah menduga kita dengan pelbagai cara yakinla setiap yang terjadi tak lebih drpada kemampuan kita...Mish doa sangat2 semoga Allah S.W.T. memberikan peluang untuk Adik Im terus dapat menghirup udara yang sama,berlari menikmati pemandangan ciptaanya serta tersenyum melihat kebesaranmu Ya Allah..Biarkan dia terus hidup di atas muka bumimu Ya Allah dalam keadaan sihat seperti insan2 yang lain...Teruskan berdoa supaya dia kembali sihat seperti sediakala...Doa kalian amat bermakna buat Adik Im untuk terus kuat melawan penyakitnya itu...


Pesanan Dariku :

"Adik Im,akak mungkin tak mampu untuk menghulurkan bantuan beribu2 untuk kamu..tapi akak hanya mampu berdoa supaya kamu kembali sihat dan dapat menikmati Keindahan dunia pinjamanya bersama2..Semoga Allah memakbulkan doa akak dan rakan2 yang lain..aminn..."


P/s : Mish akan terus mengupdate perkembangan adik Im dari masa ke semasa..

Berikan kata2 semangat buat Adik Im diruangan komen supaya atu hari nanti bila dia buka blog ni,dia tahu yang ramai org di luar sana yang sayangkanya..Terima Kasih..


Salam Sayang..Mish...