Wednesday, October 27, 2010

Merancang Majlis Perkahwinan anda??dah buat LISTING??Jom follow..

Anda sedang merancang untuk bertunang??atau dah tunang rancang nak kawin pulak??Pastinya berdebar saat menantikan tarikh keramat yg bakal tiba tu so mish terasa mcm nak share tips2 atau langkah2 yang bole kita sndri pk ape nk buat dan ape yg patot kita survey dulu sebelom memikirkan benda yang remeh temeh..

Selalunya No1. yang kita akan fikir adalah PELAMIN...Mcmana design yang kita nak?gempak ke?sederhana ke?atau ala kadar jek..????Anda punya pelamin angan sendiri??masa ni la nk survey dan jadikan ia satu realiti....kawin kan sekali jek..biar berpatutan,cantik dan puas hati tp INGAT jangan sampai duit dibazirkan pada benda yang tak perlu....


PELAMIN...Dah cari sape Mak Andamnya????dah bajet ke nk pelamin dalam lingkungan harga mcmana???



GRAND dan gempak yang mcm nie???


atau Nice + Simple mcm nie????

atau simple mcm nie???

Dah ada PELAMIN pasti kena ada Mak ANdam kan??dh try ke tgok album2 yang Mak Andam tu make up?cantik kew??nampak natural tak muka anda bila dia makeover nanti??ada mcm tepung gomak x??hhihihihi..nak mencari Mak Andam seelok2nya untuk kaum hawa carila wanita..yang betol2 bole menaikkan seri pengantin anda..jgn tangkap muat jek..nanti jadi bahan umpatan orang pulak kat Majlis tu.....



Pastikan makeup yang digunakan ORIGINAL ataupon yang sesuai dgn kulit..kang hancuss muka plak...tak sempat sanding.. ;)

Katering atau Gotong Royong Masak??zaman la ni banyak yang amek Catering jek..katanya mudah..Mak dengan Bapak pengantin pon tak payahla sebuk2 dengan kain batik dan kain pelikat kat belakang tu..sume katering yang sediakan kan senang...mudah..Mak dengan bapak pengantin bolehla bergaya sikit dgn baju baru sambut tetamu tak gituuu??hihhihih....yang penting estimatekan jemputan..bape bajet jemputan ada?kena taw tu....kalau tak kang tak ckup makanan,jemput plak ramai wat malu jek org tak dapat makan kang...Jangan lupe jugak bgtau nk menu ape..Ayam masak merah ke,daging masak kicap ke..belacan ke..gulai ke....yang best2la..dan pastikan katering yang anda pilih tu sedap ke masak ?layanan ok ke?table arrangment dorg kemas ke?tanyala rakan-rakan yang penah kawin dorg amek katering mcmana..dapatkan feedback dr dorang..mana taw dapat yang sedap+murah..tak gitu????

Lazattt..... ;)

Anda nk buat dekat rumah (pasang Khemah) atau nak buat dalam dewan???haaa yang tu kena taw..tetapkan tempat anda..kalau rasa nk buat meriah ada malam berinai bagai buatla kat umah..pasang khemah pat lima nam..kalau nk buat grand dan nampak exclusive buatla dalam dewan....best jugak..tp kalau nak nampak lagi gempak buat jek kat hotel..haaa....tu kalau bajet besarla kan..hihihih




Khemah mcm nie ke????



atau buat dalam dewan????


Kad Jemputan jangan lupe..nak g menjemput kenala ada kad jemputan kan??kang takkn nk jempot pakai air liur jew??salah plak peta ke lain pulak tetamu nanti..bijak2 la memilih kad eh..jangan grand2 sgt..kang orang buang jugak...pilih yang simple tp cantik...tak perlu nk heavy2 design sangat..bajet tu sume bole guna utk yang lain..so estimate gak bape banyak kad nk dikeluarkan..tak perlu semua org nk bg kad..maybe sesetengah tu anda leh emailkan jek...senang mudah pantas..tak bazir duit..

Simple tp cantik kan???? ;)

haaaaa...pastu pk pulak souvanier untuk tetamu..anda nak bagi ape???bunga telur??gula2?buah2?cawan?pinggan?baldi???haaaa kena pk tu..bape ramai plak jemputan ada???haaaa nak bagi kena bg semua..kang ada yg tak dapat kocik lak hati depa kan....pastu hantaran..bungga mangga...bungga penangah...bunga telur dan mcm2 lagi la..Mish harap serba sedikit info yang dikongsi dapatla membantu rakan2 membuat listing untuk sebarang Majlis la..tak kirala kawin ke tunang ke bezday ke..elemen2 penting ni jgn lupe k..kalau ada nk kongsi pendapat sudi2la eh...
Bijak membeli menang memakai... ;)
~Mish~

No comments: