Tuesday, March 15, 2011

Kami TERkemalangan..Alhamdulillah selamat..

Last week 5 Mac 2011...My Self,Tunang dan ibuku mengalami kemalangan..tp bukanla kemalangan yang teruk giler tu..

Kemalangan kecil tp marabahaya jugakla...
Kereta Saga BLM yang dipandu oleh tunang saya telah melanggar sebijik bus kilang yang parking di corner jalan menghala ke arah Bangsar Telawi..
mungkin ketika memandu tu tunang saya berangan mcm bawak kereta kebal ataupon dia nak test drive kereta buatan Malaysia ni kuat atau tidak....huhhuhuhuhu

Walau bagaimanapon kami bertiga selamat cuma kereta kami yang tak berapa nak selamat...
So pada 6 Mac 2011 kami telahpon membuat laporan polis dan tunang saya ada kawan yang mempunyai bengkel untuk merawat kereta kami...so selepas buat report pada isnin lepas kami pon hantar kereta ke bengkel untuk dibedah siasat...
Fender depan sehingga ke pindu belakang mengalami kecederaan...Side Mirror kami lemah longlai setelah terkena bucu belakang bus tersebut...Gambar kereta ketika kemalangan tak sempat mish amek tp tunang mish simpanla gambar tu...dan baru2 ni kami sempat menjengah bengkel yang merawat kereta kami tu..Alhamdulillah fender depan sudah ditukar baru...Side mirror pon sudah diganti..Pintu depan dan belakang semakin pulih setelah diketuk2 dan diberi ubat...Amin cuma tinggal dorang nk simen dan cat semula kereta tu jek...

Pintu belakang yang terseret dan Mudguard yang bengkang bengkok siap diketok!
Fender depan dah tukar baru...yeyyhh!! ;)

Doa kami semoga cepat sembuh yek nak!!! ;p

No comments: